De volgende generatie duurzaamheid
Wereldwijde klimaatverandering, beperkte hulpbronnen en toenemende sociale en economische conflicten bepalen onze tijd. Europa wil tegen 2050 het eerste klimaatneutrale continent ter wereld worden. In Duitsland heeft de nieuwe klimaatbeschermingswet een nog ambitieuzer doel gesteld: De Bondsrepubliek moet in 2045 klimaatneutraal zijn, vijf jaar eerder. Onze acties in het hier en nu zullen een aanzienlijke invloed hebben op de levenskwaliteit van toekomstige generaties. Als onderdeel van een van 's werelds grootste en meest veeleisende industrieën, heeft GUTMANN de mogelijkheid om een positieve en blijvende invloed op klanten en de samenleving te hebben. Het nog maar twee jaar geleden in maart 2020 gepubliceerde "Actieplan Circulaire Economie" is natuurlijk een van de belangrijkste bouwstenen van de Europese "Green Deal". En ook wij van GUTMANN Bausysteme sluiten ons aan bij deze nieuwe Europese agenda voor duurzame, eerlijke groei en een klimaatneutrale, hulpbronnenefficiënte economie.
Hergebruik van kostbare grondstoffen
Voor GUTMANN ligt de focus niet langer alleen op voordelen of economisch succes. Aluminium is niet onuitputtelijk en de productie ervan is zeer energie-intensief. Maar dit is waar duurzame architectuur met toekomstbestendige technologieconcepten van pas kan komen. Ons doel is om kostbare grondstoffen niet te verspillen, maar te hergebruiken - zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit. We hebben een energiebeheersysteem geïmplementeerd in overeenstemming met DIN EN ISO 50.001.

"Het doel is om een zo gesloten en verliesvrij mogelijke productie- en materiaalkringloop te bereiken. Het energiebeheersysteem helpt om het energieverbruik te verminderen en de energie-efficiëntie van de systemen continu te verbeteren met een focus op best practices." - Arnd Brinkmann, directeur van GUTMANN Bausysteme GmbH
100% kwaliteit en slechts 5% energie - aluminium recycling loont
Er vindt een herbezinning plaats die de hele productieketen omvat, omdat de hulpbronnenefficiëntie van producten pas duidelijk wordt als de hele levenscyclus in ogenschouw wordt genomen. Beginnend bij de metaalwinning, de verwerking tot halffabrikaten en eindproducten, het gebruik tot en met de terugname. Wat recycling betreft, kan aluminium, in tegenstelling tot andere materialen, eindeloos worden hergebruikt zonder enig kwaliteitsverlies - omdat de speciale materiaaleigenschappen 100% behouden blijven. Voor het recyclen van aluminium is slechts ongeveer 5 procent van de energie nodig die nodig is voor de primaire productie. GUTMANN maakt gebruik van deze mogelijkheid om de wereldwijde uitstoot te verminderen en voert bijna al het productieafval dat tijdens de productie ontstaat terug in het productieproces.
Toewijding aan aluminium en het milieu
De industrie moet producten zo ontwikkelen dat ze gemakkelijker te recyclen zijn. A|U|F is een samenwerkingsverband van systeemhuizen, verwerkers en leveranciers in de aluminiumindustrie dat zich inzet voor een toekomstgericht en milieubewust gebruik van aluminium. Ons engagement onderstreept onze intentie om het milieu te beschermen met innovatieve technologieën en om de recycling van aluminium in Duitsland en Europa te garanderen. We nemen onze verantwoordelijkheid. We praten niet alleen over duurzaamheid - we handelen ook duurzaam.